Dromen Doen

Droom je vaak over hoe je leven er in een ideaal parallel universum zou uitzien?

Goesting om die droom te verwezenlijken maar heb je geen idee hoe?


Dan is plannen misschien een goede eerste stap.

Logisch toch; denk je misschien, maar door het echt eens te gaan uitwerken op papier lijkt die droom al veel minder ver weg dan je misschien zou denken…


Zelf heb ik nogal moeite met plannen. Orde en structuur zijn dingen die ik echt nodig heb, maar ik ben zelf bijzonder slecht in het scheppen ervan. Laat staan het maken van een planning en die dan effectief gaan volgen.


Tot ik het concept van retroplannen ontdekte. Het is eigenlijk heel eenvoudig en kun je toepassen op alle plannen die je maakt in de toekomst. Ik gebruik retroplannen dagelijks om mijn to do`s te kunnen afwerken zonder overzicht te verliezen over wat ik precies aan het doen ben en waarom ik dat doe.


Maar dat retroplannen, wat is dat nu juist?

Het is meeega eenvoudig: Je begint bij het einddoel en telt dan terug naar vandaag.

Bijvoorbeeld: over een jaar wil ik een EP (mini-album)

met 5 nummers uitgebracht hebben. Ik ga dan terugtellen vanaf die datum tot vandaag. Daardoor heb ik een duidelijk overzicht van hoeveel tijd ik heb voor elk onderdeel van mijn takenpakket:


30 juli 2022

EP uit

2 videoclips uit


30 april 2022

EP af en gemastered

2 singles uit

1 clip af


30 januari 2022

1 single klaar voor release

beeldmateriaal klaar


30 oktober 2021

schrijfkamp achter de rug

7 songs klaar voor productie


30 augustus 2021

tijd inplannen om te schrijven

start branding


Terwijl ik al superlang aan het uitstellen ben om nieuwe muziek uit te brengen, ziet dit er niet eens zo een moeilijke opgave uit. Ik verdeel deze stappen ook nog eens op in verschillende taken die ik dan retrogewijs weer kan gaan plannen in mijn agenda. Hierdoor heb ik altijd een overzicht over waarom ik iets bepaald aan het doen ben, met die droom visueel voor mij in mijn hoofd.


Ik heb voor jou een template gemaakt van een droomplanning. Je schrijft op waar je graag over een jaar wil staan, en telt dan terug per drie maanden. De maantjes op de zijkant kun je als je dat wil inkleuren wanneer je alweer een maand dichter bij je droom bent gekomen. Gebruik dit als een visuele meter voor je resterende tijd.


Hier kun je het sjabloon vinden.


Veel succes! Laat me zeker weten of je iets aan deze droomplanning gehad hebt.


Liefs

Stien
22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Betrap je jezelf erop dat je in de dagelijkse sleur geraakt? Op zich niks verkeerds mee, maar wel als je er ongelukkig van wordt. Meestal weet je wel waaraan dat ligt: je gaat niet graag meer werken,