Wie ben ik en wat is Stienfabriek?

Bijgewerkt op: 6 feb. 2021


foto: CN PhotographyWie mij volgt op Instagram weet het intussen wel ongeveer: ik ben Stien en ik doe 1001 verschillende dingen tegelijk. Beetje kort door de bocht, maar daar komt het op neer, toch?


Dat is misschien een beetje oppervlakkig :-) Daarom geef ik graag wat meer informatie over wie ik ben, wat mijn doelen zijn en hoe ik daar wil geraken. Of... probeer. Uiteindelijk doe ik ook maar gewoon wat goed aanvoelt. Of wat ik dénk dat goed zal aanvoelen. We weten het tenslotte pas wanneer we het uitproberen, toch?


Story time


Ik ga mijn best doen er geen 'ik gooi de bal naar'- introductie van te maken. Daarvoor lees je best mijn korte bio op de website of een van mijn melige tekstjes op instagram.


Al van jongs af aan was ik een 'rare'. Ik kon van die momenten hebben dat ik mijn broer in stukken wou bijten, fars en irritant mijn moeder tegensprak, betweterig en vol irritatie mijn straf aanhoorde en bij alles 'waarom?' antwoordde op iets waar ik dat juist niet op had mogen antwoorden. Maar ik kon ook poeslief zijn, uren vlechtjes leggen in mijn grootvader's haren - lees: 7 sprieten die hij zorgvuldig naar links over zijn hoofd kamde - en op mijn kamer dansvoorstellingen geven aan al mijn knuffels. Ik had vaak het gevoel dat niemand me begreep en dat frustreerde mij. Dat gevoel is eigenlijk pas een tweetal jaar geleden verdwenen toen ik afstudeerde aan de hogeschool als muzikant. Ik had ineens de mogelijkheid om al die uiteenlopende dingen die ik in mijn hoofd had uit te voeren.


Hoewel ik ervan hou muziek te maken, komt dat niet altijd even gemakkelijk. Toen ik afstudeerde kwam ik in een grote writer's block terecht. Ik heb eigenlijk, als ik heel eerlijk ben, geen enkel volledig nummer meer geschreven sinds juni 2018, toen ik afstudeerde. Ik heb dus nog steeds een writer's block, in feite. Dat komt doordat ik met andere dingen in mijn hoofd zit. Ik werd rond die periode hopeloos verliefd - tot op de dag van vandaag, niet meer hopeloos maar wel nog veel verliefder - en had geen drang naar het uiten van mijn gevoelens in muziek of songteksten. Ik heb altijd al creatieve projectjes gehad naast school. Ik maakte juweeltjes, zeepjes, bruisballen, badzout, lippenbalsems en tal van andere dingen. Ik bracht dit onder de naam 'Stienfabriek' naar buiten, voor vrienden en kennissen. Iedereen wist eigenlijk dat ik altijd met een paar dingen tegelijk bezig was. Dus als ik geen muziek maakte, deed ik wel iets anders creatiefs om me uit te leven.


Ik las in 2017 voor het eerst iets over 'multicreative people' op Pinterest. Ik herkende mezelf hier zo hard in, en ineens voelde ik me begrepen. Ik had al die jaren die multi-interesse verdoezeld, omdat ik dacht 'allez, waarom kan ik nu niet gewoon iets kiezen?' bij alles wat ik deed. Maar ik ontdekte dus dat er mensen waren zoals ik, die enorm veel toffe dingen deden en die zelfs combineerden met elkaar. Ik had plots meer vertrouwen in mezelf en dacht: 'Oké, het komt wel goed.'

Ik probeerde al zoveel mogelijk van al mijn verschillende kanten in mijn bachelorproef onder te brengen. Het werd een blind concert met smaken en geuren. Het werd als het ware een totaal andere beleving van muziek. Ik kon zo raar als ik zelf wou staan dansen want niemand zag me toch. De smaken representeerden volledig waar de nummers over gingen. Ik interviewde hiervoor 8 blinden en leerde hierdoor dat doorzettingsvermogen eigenlijk alles is wat een mens nodig heeft naast zelfliefde en een goede omgeving. Levenslessen, ja ja! Een project naar mijn hart, waar ik aan werkte met mensen naar mijn hart. En met veel liefde voor PXL-Music en de docenten die me zo goed hebben gesteund.


Van afstuderen in juni 2018 tot volledig zelfstandige in november 2019. Het ging best snel. na een jaar goed sparen kon ik mijn eigen zaak beginnen. tot oktober 2020 werkte ik als freelancer ook nog voor een ander bedrijf, maar sinds november is het een en al STIENFABRIEK!


Over Stienfabriek


Ik heb zelf dus lang gezocht naar wat ik echt wou doen, maar ik kon niet zomaar 1 ding kiezen., Ik merk nu dat veel mensen me aanspreken om te zeggen dat zij net zoals ik ook willen doen wat ze echt willen. Ik weet eerlijk gezegd ook niet goed wat ik allemaal nog wil doen, maar ik heb zo een algemeen overkoepelend idee waar ik alles mooi in kan passen. Ik wil met Stienfabriek een dromenfabriek bouwen, waar ik dus zelf al mijn interesses en projectjes in kwijt kan, maar waar ook anderen hun eigen passies kunnen ontdekken, zichzelf kunnen laten verzorgen en hun dromen kunnen realiseren. Ik wil creatieve, zelflievende zaadjes planten. Een veilige haven bieden voor wanneer je even niet goed weet welke kant je wil uitvaren. Een creatief lab om te ontdekken wat je passies en talenten zijn. Een oase van rust wanneer je even nood hebt aan zelfliefde en ontspanning.


De naam 'Stienfabriek' gaat dus wel al een tijdje mee, maar past eigenlijk echt perfect bij het concept. In een fabriek heb je namelijk ook verschillende afdelingen. Bij Stienfabriek heb je de volgende indeling:


- de beauty studio: open sinds 1 september 2020, een plek waar je gelaatsbehandelingen kan laten doen (wimpers, wenkbrauwen, verzorging, ontharing, makeup) en jezelf laat verzorgen

- het atelier: onder constructie, gaat open begin januari 2021 en is de plek waar je workshops kan volgen

- de keuken: onder constructie, gaat open in 2021. Je kunt er plantaardige kookworkshops volgen

- de witte ruimte: een multidisciplinaire ruimte waar eigenlijk vanalles kan doorgaan. ze gaat voornamelijk gebruikt worden als 2nd hand corner en fotostudio voor product- en portretfotografie. of als stockageruimte... afhankelijk van hoeveel materiaal ik ga verzamelen :D


Men zegt soms dat alles kan. Daar geloof ik niet in. Vaak heeft het lot al voor jou bepaald welke dingen wel en niet kunnen. Ik heb enorm veel geluk dat ik superveel steun en ruimte heb gekregen om te experimenteren, te knutselen, af te gaan, te ontdekken. Ik dank mijn ouders hiervoor zo zo hard. Omdat zo een steun echt een super belangrijke factor is in het realiseren van je dromen wil ik die steun aan anderen bieden. Die zoektocht naar wat je kunt en wilt begeleiden. Ik ben helemaal geen levenscoach of loopbaancoach, maar kan je wel creatief inspireren en helpen jouw creativiteit te (her)ontdekken.


Ziezo, dat is dus wat ik met Stienfabriek wil doen.

Mijn valkuilen:

- 1001 dingen willen doen en nog niet weten wat. Ik buig dit om naar een sterkte door mijn creativiteit en ideeën te delen met anderen.

- Ik wil iedereen helpen. Ik heb me er een gedacht van gemaakt dat ik nooit iedereen ga kunnen helpen. Maar wie ik help, is geholpen, en dat is een stap in de goede richting.


Hé, hoe tof, jij hebt dit helemaal gelezen?! Da's fijn. Laat zeker een reactie achter als je iets kwijt wil of een vraag hebt.


tot binnenkort, hopelijk, in mijn fabriekske? :-)


liefs

stien


p.s.: mijn behandelstoel in de beauty studio heeft zetelverwarming. Je zou voor minder eens een beetje Q-time boeken, niet? ;-)


foto: CN Photography

387 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Betrap je jezelf erop dat je in de dagelijkse sleur geraakt? Op zich niks verkeerds mee, maar wel als je er ongelukkig van wordt. Meestal weet je wel waaraan dat ligt: je gaat niet graag meer werken,